Regressie therapie Giesbeek Martine Wieggers

Regressietherapie

 

Regressie is herbeleving, oftewel iets opnieuw beleven wat eerder ervaren is.

 

Binnen de regressietherapie maken we contact met het verleden dat nu in ons leeft. We gaan niet zomaar terug naar vorige ervaringen, maar naar de restanten van vroeger die we nog meedragen.

 

De meeste therapieën werken met G-G-G- schema’s (Gebeurtenis, Gevoel, Gedachten, Gedrag en Gevolgen ).

 

Regressietherapie werkt op een andere manier met dit schema en doet méér. Een juist dit méér maakt het verschil.

 

Regressietherapeuten (opgeleid bij Tasso) werken met trance en doen mogelijk innerlijk kind-werk en energiewerk. Dit is wat regressietherapie onderscheid van andere therapieën en wat deze therapie zo doeltreffend maakt.

 

Door de trance is het mogelijk om ervaringen van de vroegste jeugd ophoog te halen. Het is zelfs mogelijk om ervaringen van in de wieg of van de geboorte of zelfs daarvoor op te halen.

Het herbeleven van deze gebeurtenissen is vaak de sleutel tot een bevrijdende ervaring.

 

Energiewerk daarbij toegevoegd, versterkt het effect. Energiewerk kan bestaan uit het terughalen van energie die je bent kwijt geraakt.

 

Over de gevolgde regressie therapie opleiding, Tasso

Tasso leert therapeuten doelgericht, probleemgericht en symptoomgericht te werken.

 

Doelgericht wil zeggen dat elke sessie een resultaat behoort te boeken. In regressietherapie is het doel van elke sessie catharsis, die naast emotionele bevrijding en lichamelijke opluchting ook toegenomen begrip en inzicht inhoudt.

 

Probleemgericht wil zeggen dat we starten met het probleem zoals dat in het voorgesprek gezamenlijk is vastgesteld.  Het contract is ‘heilig’ en wanneer aan het contract of de vraag voldaan is, wordt de sessie afgerond. Het komt regelmatig voor dat met één sessie het probleem inzichtelijk is geworden én is opgelost .

 

Symptoomgericht wil zeggen ‘we gaan zover als nodig is, maar niet verder’. Deze visie en de bijzondere werkwijzen van Tasso maken dat deze therapie  zeer doeltreffend en effectief is en ook wel de koningin onder de therapieën genoemd wordt.

Het werken met energieën is wat Tasso wezenlijk doet verschillen met andere (regressie) therapieën. En wat mij (en velen met mij die dit ooit ervaren hebben) erg aanspreekt bij deze therapie. Juist dit werken met energieën maakt het verschil in tijdsduur en effectiviteit.

 

 

Regressietherapie Martine Wieggers Giesbeek

Regressie therapie Giesbeek   |   Martine Wieggers   |   Pastoor Slingerstraat 18   |   6987 AR Giesbeek  |  privacy  |  06-40208062   |  Info@regressietherapiegiesbeek.nl